Vreme

Turizem v občini Sevnica

Moja dežela-lepa in gostoljubna

Moja dežela-lepa in gostoljubna 4
Moja dežela-lepa in gostoljubna 4

Na regijskem ocenjevanju krajev je v kategoriji« izletniški kraj« prvo mesto  osvojilo Tržišče

 Ob cesti Trebnje-Sevnica, vzhodno nad Tržiškim potokom leži kraj Tržišče. V samem jedru vasi je cerkev sv. Trojica iz  štirinajstega stoletja.

V kraju imajo trgovino, pošto, bencinski servis, šolo, železniško postajo,športni park, gasilski dom in kar nekaj gostinskih lokalov. Nad vasjo Tržišče se raztezajo Malkovški vinorodni griči. Tu pridelujejo najboljši cviček. Prebivalci so med seboj tesno povezani in delujejo preko 15- tih društev. Skozi leto organizirajo več kot dvajset odmevnih prireditev, kjer pokažejo svojo gostoljubnost. V kraj se turisti radi vračajo, saj od tu ne gre nihče žejen in ne lačen.

Sevnica se je uvrstila na drugo mesto v kategoriji srednjih mest v Posavju.

Sevnica je raztegnjeno mesto ob reki Savi z okoli 5000 prebivalci in je obrtno,industrijsko,kulturno,trgovsko in upravno središče občine Sevnica. Staro mestno jedro se nahaja pod mogočnim gradom, ki je eden od najlepših v državi. Na grajskem pobočju je Lutrovska klet, od koder so lepi razgledi po dolini reke Save in okoliških gričih. Na gradu potekajo številne prireditve in festival modre frankinje.

 

Turistična zveza občine Sevnica

Prešernova 1
SI- 8290 Sevnica
www.turizem-sevnica.sitzos

Galerija

151.jpg