Vreme

Turizem v občini Sevnica

Ob Svetovnem dnevu turizma

2

2
27. septembra praznujemo svetovni dan turizma. Leta 1979 je pobudo zanj dala Svetovna turistična organizacija (UNWTO), ki letos opozarja na pomen trajnostnega turizma kot sredstva za razvoj.


Odgovornost in spoštovanje sta besedi, ki najbolje opišeta trajnostni razvoj in sta potrebna tako pri prebivalcih kot pri obiskovalcih. Ti naj bi cenili in spoštovali naravo, kulturo in prebivalce države, svoje in tiste, ki jo obiščejo. Pri Turistični zvezi občine Sevnica se ob letošnjem svetovnem dnevu turizma pridružujemo pozivom UNWTO k spoštljivemu odnosu do izbrane destinacije z geslom: Potuj. Uživaj. Spoštuj. (Travel. Enjoy. Respect.).
Letošnji svetovni dan turizma smo obeležili večer prej na prireditvi Občinske turistične zveze Brežice, kjer sta regijsko priznanje najlepše urejenim mestom in izletniškim krajem prejeli Sevnica in Šmarčna. Vsem prejemnikom priznanj tudi na tem mestu čestitamo.
27. 9. 2017, pa smo v sodelovanju s TD Šentjanž in krajevno organizacijo združenja za ohranjanje vrednot NOB odprli gozdno okno v Jatni pri kurirski postaji TV5a.
V Turistični zvezi občine Sevnica se zavedamo poslanstva, ki ga nosimo in zato stremimo k povezovanju vseh aktivnih členov na področju turizma v občini ter trajnostnemu razvoju turizma, ki bo tako prebivalcem kot obiskovalcem omogočil prijetno in vzajemno sobivanje. Ob svetovnem dnevu turizma čestitamo vsem, ki se čutijo del turizma in turističnega ter ga tako ali drugače soustvarjajo.
TZOS

Turistična zveza občine Sevnica

Prešernova 1
SI- 8290 Sevnica
www.turizem-sevnica.sitzos

Galerija

DSCN2202.jpg